Fem tendenser i udviklingen af Det Økologiske Spisemærke

Post_til_Facebook_-_vi_har_mrketjpgOprindelig posted 28. sept. 2016

Det er 10 måneder siden, der sidst var kampagne for spisemærket. Hvad er der sket i den tid?

Tendens 1: I alle kategorier er der blevet mærket flere spisesteder. Antallet er steget med 435 til i alt 1.800 mærkede spisesteder

Tendens 2: Spisesteder på hospitaler og plejehjem er vokset mest. MEN en del af væksten sket ved, at de enkelte afdelinger på nogle hospitaler har fået et mærke hver. Fx har Frederiksberg Hospital 13 mærkede spisesteder og Rigshospitalet har 46! Det føles som snyd!

Tendens 3: Børneinstitutioner og skoler er stadig den største gruppe

Tendens 4: Nu er der 133 spisesteder, hvor du kan gå ind fra gaden og købe mad, dvs. cafe, kro, restaurant, take-away

Tendens 5: Der er blevet længere mellem den fineste kategori, guldmærket.

Det bliver interessant, at se hvad udviklingen bringer i det kommende år. Tør man håbe på, at tendens 4 rigtig tager fart, så det bliver muligt at finde et økologisk spisested i hver by?

Læs mere:

Grøn Blog 8. sept. 2016

Det Økologiske Spisemærke

kologisk spisemrkejpg