Fire steder du kan sætte ind for at forbedre miljøet i restaurant og kantine

agriculture-marksprjtejpg

Oprindelig posted 8. nov. 2016

Der er fire ting, som for alvor er vigtige for påvirkningen af miljøet fra restaurant og kantine.

De to vigtigste ting, som kan skade miljøet, er:

  • Opvaskemidler
  • Råvarer 

Undgå sprøjtemidler og gødning ved at vælge økologiske råvarer

De to næstvigtigste er:

  • Energiforbruget. Du bruger energi til køl og frys, tilberedning af mad og til opvask
  • Affald.

Hvad kan du så gøre?

Det du kan gøre er:

  • Vælg miljømærkede opvaskemidler
  • Få leverandøren til at justere den automatiske dosering af opvaskemiddel jævnligtIndkøb større mængder økologiske fødevarer og sæt flere vegetariske retter på menuen
  • Undersøg dine rutiner i køkkenet, som påvirker energiforbruget, dvs. madlavning, nedkøling, lys
  • Overvej at skifte til et induktionskomfur. Det bruger kun energi, når der står en gryde på det og er altid klar
  • Sørg for at få leveret jeres varer i returemballage og sortér den emballage du får. Tal med dem der henter jeres affald, om hvordan de kan hjælpe jer
  • Reducér madaffaldet og send jeres madaffald til genbrug. Der findes flere ordninger.

Nu er du allerede godt på vej til fx et svanemærke på din restaurant ;-)

returpap SM foto beskrjpg